Voor wie

Odensehuis Walcheren is er voor iedereen die met beginnende geheugenklachten te maken krijgt. Voor de persoon zelf én voor de mantelzorger. Beiden gaan jullie door een moeilijke tijd. Wat betekent de diagnose? Wat staat jou/jullie te wachten? Hoe kan je ermee omgaan? Odensehuis Walcheren is er om jou te helpen. Je staat er niet alleen voor!

Ik heb geheugenklachten

Je wil het eigenlijk niet geloven, Je bent hier nog helemaal niet aan toe! Maar de diagnose is er. Je hebt geheugenklachten. Familie en vrienden vinden het lastig hiermee om te gaan en je beseft: ik kan dit niet alleen. Dat hoeft gelukkig ook niet.

Bij Odensehuis Walcheren bekijken we alles van de positieve kant. Er is nog zoveel te genieten! We kijken niet naar wat je niet meer kan, maar dagen je juist uit om nieuwe dingen te proberen. Samen kijken we wat je leuk vindt om te doen en om te leren. Je kunt namelijk nog zoveel dingen wél! Je houdt zo jouw hersenen actief en beleeft veel plezier, samen met je nieuwe vrienden van Odensehuis Walcheren.

Ik ben mantelzorger

Voor jou is het minstens even lastig dat jouw naaste met geheugenklachten kampt, als voor de persoon zelf. U ziet het gedrag van uw naaste veranderen. Het is niet altijd makkelijk om hier goed mee om te gaan. Gevoelens als onmacht, ergernis, boosheid, verdriet zijn in deze situatie heel normaal. En ook een gevoel van schuld is heel gewoon, want tjonge, je wil ook wel eens tijd voor jezelf.

Het Odensehuis Walcheren biedt je ook graag even een momentje voor jezelf. Even los van de verantwoordelijkheden die je voelt voor jouw naaste. Dat kan zijn door een gezellig kletspraatje, meedoen aan een leuke activiteit of gewoonweg door jouw partner bij ons in goede handen achter te laten en zelf iets anders te ondernemen. Net waar jij behoefte aan hebt.

Je bent bij ons van harte welkom!

Alle vrijwilligers en deelnemers van Odensehuis Walcheren begrijpen wat je doormaakt en weten uit ervaring hoe ermee om te gaan. We delen tips en adviezen om elkaar verder te helpen in dit lastige proces.

Spreekt het je/jullie aan? Neem dan eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Anders dan bij formele zorginstellingen, heb je bij Odensehuis Walcheren geen indicatie of doorverwijzing van een dokter nodig. Je kunt op eigen initiatief bij ons terecht.

Hopelijk tot ziens!